Bio putnu gaļa
Bioloģiski audzēts putns ir ēdis zaļu zāli vai bioloģiski audzētu lopbarību, patstāvīgi uzturā lieto dārzeņus, un ir dzīvojis tikai svaigā gaisā. Dzimis kā bioloģisks putniņš, tas nodzīvo savu laiku maksimāli pietuvināti dabiskajiem apstākļiem, aug nesteidzīgi un tiek personīgi aprūpēts. Bioloģiskajā putnkopībā neizmanto hormonu preparātus un antibiotikas.
Gaļa ir tīra, liesāka nekā mājputnu gaļa, kuri ir auguši sprostos vai kūtīs, un, kā saka gardēži, lieliska. Tai piemīt bagātīga garša, un to nepieciešams lietot uzturā mazāk, lai justos labāk paēdis, jo šī gaļa satur maksimāli daudz mikro- un makroelementu.

Jaunputns - visa mūsu produkcija tiek audzēta un veidota no putniem,kas vēl nav sasnieguši briedumu. Līdz ar to gaļa ir daudz maigāka, sulīgāka un vitamīniem, uzturvielām bagātāka, kā arī nav stiegraina un nav ilgi jāgatavo, piemēram, fazāna gaļa, nokaujot to 155 dienu vecumā, tiek uzskatīta par diētisku.
Fazānu gaļa
Vēlamies nodrošināt patērētāju ar labu, svaigu, kvalitatīvi, ekoloģiski audzētu fazāna gaļu.
Fazānu gaļas vērtīgās īpašības
Fazānu gaļa ir bagātīgs vitamīnu, kā arī mikro un makroelementu avots, kas veicina veselību un organisma pareizu darbību. Šajā sadaļā aplūkosim, kādas vērtīgas vielas satur fazānu gaļa un kā tās pozitīvi ietekmē organismu.
B vitamīnu grupa
Fazānu gaļa ir īpaši izcils B vitamīnu avots, kas organismā darbojas efektīvāk, kad tiek uzņemti visi kopā. Šie vitamīni ir neaizstājami dažādās ķermeņa funkcijās:
uzlabo kognitīvos procesus, atmiņu un apetīti.
B1 vitamīns (0,1 mg):
samazina “sliktā” holesterīna līmeni un veicina olbaltumvielu uzsūkšanos.
B3 vitamīns (6,5 mg):
stimulē virsnieru dziedzeru darbību un palīdz organismam uzņemt citus vitamīnus.
B5 vitamīns (0,5 mg):
stabilizē emocionālo fonu, atbalsta sirds un asinsvadu sistēmu.
B7 vitamīns (H vitamīns, 3 mcg)
veicina dzelzs uzsūkšanos, palīdz uzturēt veselīgu ādu un matus.
B2 vitamīns (0,2 mg):
nodrošina aknu normālu darbību un pazemina holesterīna līmeni.
B4 vitamīns (holīns, 70 mg):
nepieciešams pareizai olbaltumvielu un tauku uzsūkšanai.
B6 vitamīns (0,4 mg):
svarīgs sarkano asins šūnu veidošanai un anēmijas novēršanai.
B12 vitamīns (2 mcg):
A vitamīns (40 mcg)
Spēcīgs antioksidants, kas palīdz stiprināt imūnsistēmu.
Makro un mikroelementi
Fazānu gaļa ir bagāta arī ar vērtīgām minerālvielām:
normalizē sirdsdarbību, uzlabo smadzeņu šūnu apgādi ar skābekli.
Kālijs (250 mg):
nepieciešams kuņģa sulas ražošanai un asinsvadu paplašināšanai.
Nātrijs (100 mg):
trūkums var izraisīt gremošanas traucējumus, depresiju un anēmiju.
Vara (180 mg):
atbild par kaulu un zobu audu veselību.
Fosfors (200 mg):
piedalās kolagēna sintēzē un normalizē asins recēšanas procesu.
Sērs (230 mg):
Citas minerālvielas
Fazānu gaļā ir arī citi būtiski elementi, kas pozitīvi ietekmē veselību:
normalizē hipofīzes un nieru darbību, pazemina asinsspiedienu.
Niķelis (10 mcg):
atbild par gremošanas regulēšanu.
Hlors (60 mg):
nodrošina muskuļu pareizu darbību.
Magnijs (20 mg):
stiprina nagu, kaulu un zobu audus.
Fluors (63 mcg):
svarīgs kaulu un zobu veselībai.
Kalcijs (15 mg):
novērš anēmijas attīstību un palīdz izvadīt urīnskābi.
Molibdēns (12 mcg):
trūkums var izraisīt matu izkrišanu un
dzirdes zudumu.
Alva (75 mcg):
Fazānu gaļa ir vērtīgs produkts, kas sniedz daudzveidīgu uzturvielu klāstu, padarot to par lielisku izvēli veselīga uztura cienītājiem.
Noderīgas īpašības
Pateicoties unikālajam ķīmiskajam sastāvam, fazānu gaļai ir plašs derīgo īpašību klāsts.
Šis produkts tiek uzskatīts par diētisku tā zemā tauku satura un gandrīz pilnīga holesterīna trūkuma dēļ. Tāpēc to var lietot veselīga dzīvesveida piekritēji un gados vecāki cilvēki.
Lieliski sabalansētais B vitamīnu sastāvs dod fazāna gaļai spēju paaugstināt organisma pretestību un padara to par neaizstājamu grūtnieču uztura sastāvdaļu.
Ļoti zemais ogļhidrātu saturs padara fazānu gaļu par produktu, ko ieteicams lietot cilvēkiem, kuri cieš no diabēta un aterosklerozes.
Fazāna gaļa ir viens no labākajiem produktiem anēmijas profilaksei un ārstēšanai, jo palīdz normalizēt asins formulu.
Vidēji 100g. gaļas satur:
Tauki – 0,5 %
Olbaltumvielas – 28.5 %
100 g produkta TIKAI satur 120 kkal!
Vitamīni un mikro, makro element – 68.5 %
Tā ir daudz labāka par vistas gaļu- vairāk proteīna, mazāk tauku, kā jebkur citur, pat liellopa gaļā kaloriju ir vairāk.
Daudzpusīga garša, kas sader lieliski ar dažādiem garšaugiem, dārzeņiem un citām sastāvdaļām. Ar produkciju klientu nodrošināsim to nesasaldējot, tikai svaigā veidā, kas ir ļoti būtiski, lai gaļa nezaudētu savas dabiskās garšas īpašības, it īpaši vitamīnus un nekļūst cieta, grūti sakošļājama.
Pīles gaļa
Pekinas pīle
Pekinas pīles gaļa tiek uzskatīta par labāku nekā citas pīļu šķirnes, pateicoties tās bagātīgajai garšai, liesākajam tauku saturam un augstajai uzturvērtībai. Šī gaļa ir sulīga un garšīga, bet arī vieglāka, jo satur mazāk tauku nekā citas pīles gaļa. Tā ir bagāta ar olbaltumvielām, dzelzi, cinku un B grupas vitamīniem, kas sniedz enerģiju un stiprina veselību. Pekinas pīles gaļa ir daudzpusīga virtuvē, piemērota dažādiem gatavošanas veidiem, un bieži tiek uzskatīta par izsmalcinātu delikatesi svētku un īpašām maltītēm.
Pīles gaļu uzskata par vērtīgu proteīna avotu. Kā arī tā satur tādus vitamīnus kā A, B1, B3, B6, B12, riboflavīnu, folskābi, selēnu, fosforu, varu, kāliju, dzelzi, mangānu, nātriju un daudzus citus, kas nepieciešami vielasmaiņas pilnvērtīgai darbībai. Mūsu produkts ir jaunpīle, līdz ar to šis produkts satur maz taukus, tas ir ātri pagatavojams un gardzēži to pielīdzina jaunlopa gaļai. Pīles gaļas kaloriju saturs ir 250 kcal / 100 g.
Vidēji 100g. gaļas satur:
Tauki – 34 %
Olbaltumvielas – 38 %
Kalorijas-337
Ogļhidrāti-0%
Mājas vistas gaļa
Mūsu saimniecībā vistas dzīvo cauru gadu svaigā gaisā, kas neļauj gaļai piesātināties ar amonjaku, ko elpo sprostos un kūtīs audzētie mājputni. Lielie pastaigu laukumi nodrošina veselīgu dzīvesveidu, kas veicina augstāku gaļas uzturvērtību.
Vistas gaļas, kas ražota no pašmāju vistām. labvēlīgās īpašības vienkārši nevar pārvērtēt: pilnīgu dzīvnieku olbaltumvielu pārpilnība. Vistas gaļa satur visas neaizvietojamās aminoskābes, skrimšļa olbaltumvielu komplektu un celtniecības materiālus mūsu pašu audiem. Būtībā vistas gaļas ķīmiskais sastāvs ir bagāts ar
B vitamīniem. Papildus tiem vistas sastāvā ir A un E vitamīni, kas mums ir ārkārtīgi nepieciešami, lai saglabātu redzes asumu un imunitāti.
Vidēji 100g. gaļas satur:
Tauki – 9 g.
Olbaltumvielas – 27 g.
Kalorijas-190
Ogļhidrāti-0%